duminică, 13 martie 2016

Azi

Azi sunt înapoi. Am umblat, am întâlnit, am rezonat, am experimentat. Vin după felurite lecții, în pace, în sfârșit. Am în față construcția așa cum e bazată de hăt...Avem a începe cu lecțiiile învățate în viețile anterioare (asta ca un apropo sadic la circul pe care l-a jucat președintele ionică de sașia la ierusalim).
Prima și cea mai de căpătâi greșeală: să pornești de la prezumția de nevinovăție. Asta e o prostie mai mare decât să pornești de la premisa diametral opusă. Ești abonat la martiriu și eroul geniu neînțeles. N-ai de ce. Viața poate fii doar frumoasă. Ia pe fiecare exact așa cum vine în momentul acum. Nu există altă relație între îndivizi în afară de clipa acum.
2. Suntem diferiți. Chiar dacă mulți par asemănători, e doar asemănare. Evită personalizările care conduc către idolatrie. Indiferent de direcție.
3. La bază, totul e lupta dintre sexe. Fără ea, însă, nimic nu s-ar mișca. Echilibrul înseamnă cât alb, atât și negru.
4. Nu judeca. Indiferent de circumstanțe, ce nu ai primit prin propriile-ți simțuri nu există. Uneori nu există nici ce primești pe-acolo. Atenția trebuie să fie tot timpul 100% pentru siguranță, nu există spații goale. Fii atent la rezonanța-ți și vei știi cu ce rezonezi. Orice altceva e balast.
5. Ce e al tău, va fii al tău indiferent de circumstanțe. Omul poate influența doar perioada de incubație: cu cât grăbește mai tare posedarea obiectului, cu atât crește timpul perioadei de incubație. Starea de recunoștință sinceră e cea care accelerează procesul. Aleargă cel mai repede cine stă pe loc, dară! Nu renunța niciodată la ce e al tău!
6. Nu poți da nimănui mai mult decât ai. Cât de bine ești, maxim atât vei putea returna universului. Nu te încăpățâna să fii bunul samaritean, dar niciodată nu te da înapoi de la a ajuta un om bine intenționat. Echilibrul reprezintă capacitatea de detecție a înșelăciunii. Niciodată nu alimenta orgoliul de milog. Fii, în schimb, cât mai bine posibil.
7. Cel mai tare iubește-ți cel mai aprig dușman. În primul rând cel mai mare răi și-l face sieși, în al doilea rând, pe tine te alimentează. Ura alimentează aproape la fel de puternic precum dragostea. Diferența e dată de gustul fiecăruia.
8. Starea naturală, cel puțin din punct de vedere teoretic, trebuie să fie de fericire și recunoștință perpetuă. Diferența de la asta va fii reflectată în plan material. Pentru o manifestare completă, starea de recunoștință include și etapa creației propriu-zise. Recunoscător că ai primit, oferă!
9. Eu sunt buricul.
10. Eu sunt.

Niciun comentariu: